donderdag 21 juni 2012

Het vijf-minuten-mutske: patroon

  • Een tricot-patroontje
  • Gebruik een overlock als dat kan
  • Naai flapje A aan B, C aan D
  • Sluit het mutsje met de achterste naad
  • Overlock de zoom
  • Werk af met een tweelingnaaldOlé!

dinsdag 19 juni 2012

de weekend bag - revisited

Mijn weekend bag wordt vooral in de week gebruikt. Zo'n handig ding - en omdat ik nog geen nieuwe tas gevonden heb die me bevalt, maakte ik twee jaar na de eerste een nieuw exemplaar. Het is nog steeds het patroon dat ik op de website van Husqvarna vond, maar dan verkleind naar 80%.  Twee jaar meer naai-ervaring, en dus ook wat meer oog voor detail: een zakje met rekker opzij van de tas, daar kan mijn thermos in rechtstaan.  


Een tweede binnenzakje, gescheiden door een dubbele naad. * 


En, na een uiterst zielig verloren fietssleutel-verhaal, ook een sleutelhaakje. (Zo ben ik aan de ontmanteling begonnen van een andere tas die nog steeds in gebruik is, tsja. Voor wat hoort wat.)    


Nu lijkt het wel alsof ik weer aan werken denk. Nee hoor, nog even niet! Voorlopig zullen er dus vooral pampers inzitten. En een tutteke. Oh ja, daar hoort een assorti tuttekoord bij. 


* Let niet op het boek, de tas heeft nog geen bodem en ik zocht in de kast een boek van de geschikte grootte. Dat krijg je dan met een meubelmaker in huis. 


die Mees

Heb ik eigenlijk al wel verteld wat voor een lieveke dat is? Hij is de beste vriend van Noortje en heeft een lachje waar je van smelt.Hij kan zomaar in slaap vallen als je hem in zijn beddeke legt, en dat vind ik iedere keer weer een wonder. En soms, heel soms, huilt hij zo hard dat mijn trommelvliezen bijna barsten. Zo weten wij weer dat hij goeie longen heeft. 


Alleen - hij wordt zo snel groot. Drie maanden al...

woensdag 13 juni 2012

de vijf minuten-muts

 

Net voor vertrek een nieuw mutske maken omdat je het andere niet kan vinden en geen zin hebt om te zoeken. Is dat een erge vorm van luiheid, of net niet?

zondag 10 juni 2012

de Oontand werkt af (II)

Daar zijn de uiltjes weer! Mees mag ook eens wat...