donderdag 31 mei 2012

de Oontand werkt af (I)
Mijn kleedjes vallen in de smaak. In een boek uit de reeks Mes carnets de couture stond een bloesje dat ik al een hele tijd wilde maken. Toen het bijna af was bedacht ik dat Noortje het waarschijnlijk weinig zou aandoen, want kleedjes gaan boven alles. Geen nood, er was nog stof over. 


 Wat is het toch leuk om zo'n enthousiaste dochter te hebben, benieuwd hoe lang ze nog blij blijft met mijn maaksels.En met de titel 'de Oontand werkt af' zet ik wat druk op mijne ketel - tijd om die stapel bijna-affe dingen eens weg te werken. Zou ik de enige zijn die stopt wanneer 90% van het werk gedaan is? 

dinsdag 22 mei 2012

dag mus


Mees kreeg een vogelhuisje als geboortecadeau - 't is er om vragen natuurlijk, hij is in maart geboren. De kans bestond dat er zich nog een familie meesjes in zou nestelen, maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn. Toen ik net naar twee merels zat te kijken die dikke pieren uit de grond visten, zag ik tot mijn grote verrassing een mus in mijn hofke. Niet spectaculair, zou je denken, maar vorig jaar was dat ondenkbaar. Enkele maanden geleden zag dat hofke er nog zo uit. Een blok beton en rode tegels, te dood voor een pier. De vogels negeerden mijn stukje grond. 


Gisteren zag ik een koolwitje, nog zoiets waar ik heel blij van werd want ik wil zoveel mogelijk natuur op mijn enkele vierkante metertjes. Al is het maar een koolwitje natuurlijk - uit goede bron weet ik dat het helemaal niet goed gaat met de vlinders in Vlaanderen.

Ambitieus ben ik niet, want zoveel weet ik niet van tuinieren. Ik voel me maar een beetje een lilliputter, als ik kijk naar al die wondermooie tuinen waarover geblogd wordt. En heel diep nadenken over hoe en wat, doe ik ook al (nog) niet. Maar mijn vingers zijn toch een beetje groen, ik doe dat eigenlijk heel graag, in de aarde ploeteren. Over enkele jaren is mijn stadstuintje een groen miniparadijsje met peren, pruimen, frambozen, aardbeien, rabarber, hondsroos, heel wat kruiden en misschien ook een tomaat of drie, vier. Ah juist ja, ik heb net een zoon gekregen. Zal ik de voetbal al maar meteen verbieden?

Nu nog de buren overtuigen dat er in ieder tuintje, hoe klein ook, wel een (fruit)boom past, de bijtjes hun werk laten doen, en wie weet komt het echt wel goed.
zaterdag 19 mei 2012

tricot experimentjeDe jump rope dress van Oliver & S, nog eens. Geen detailfoto's - voorlopig toch maar geen polosluiting in tricot meer voor mij.

dinsdag 15 mei 2012

ik zoek...


... een patroon bij dit kleedje. De (paarse) stof heb ik al. Tips?


dinsdag 8 mei 2012

huis, tuin en keukenTijd om te bloggen heb ik wel, maar ik geraak niet verder dan mijn contente, heerlijk huiselijke leventje. Foto's van baby, kleuter, kleuter en baby. Baby die slaapt, en af en toe ook lacht. De naaimachine die niet stilstaat tot de zon weer gaat schijnen. Baby die in't zakje op mijn buik in slaap valt op het ritme van de overlock. De tuin die kleur krijgt, ondanks (of dankzij) de regen. Croissants volgens het recept van bakker Bloch, wegens groot succes voor herhaling vatbaar. Verse aspergeroomsoep. Streven naar de ultieme mayonaise. Mojito zonder rum. (Nu ik dit nalees, begrijp ik waarom ik die zwangerschapskilo's niet kwijtraak). Bezoekjes, babbels, venkelthee. Ik doe waar ik al maanden geen tijd voor had, en geniet.

Ja dat weer, het begint me ook tegen te steken, maar ik troost me dan maar met de gedachte dat ik nooit tijd zou hebben om te naaien moest de zon heel de tijd schijnen, want dan roepen tuin en park. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat ze eens niet heel snel mag komen.

Maar natuurlijk willen jullie foto's zien van Noortje en die lieve kleine Mees. En van onze nieuwe kussentjes, dankzij de heldere uitleg van Mina Dotter (wel met knoopjes).