zaterdag 17 maart 2012

dag Mees!
Daar is hij dan, Mees. Geboren op 14 maart en zowaar de rustigste baby die ik ooit van dichtbij heb meegemaakt.


video

Ik werd vanochtend wakker met dit wezentje naast mij, heerlijk!


maandag 12 maart 2012

Niets aan de hand

Eens de veertig weken gepasseerd begint de nervositeit om me heen toe te nemen. Maar waarom zouden wij ons haasten? De zon schijnt, en zo weten wij weer waarom we de voorbije maanden zo geploeterd hebben in dat huis van ons. Ochtendzon in huis, heerlijk - enkel een avondzonnetje doet nog beter, maar da's iets voor helemaal boven. Al is ongeveer heel het interieur van tijdelijke aard en is de tuin (bijna een gazonneke) zo ongeveer helemaal niet wat het moet worden, ik voel me toch geweldig goed in dit huis. 

Ooit, ooit is deze muur begroeid met meer of minder eetbare planten, een leipeer en noem maar op.Baby laat dus op zich wachten, misschien krijg ik toch nog wat genaaid voor hem. Tot nu toe werkte ik voor Noortje en aan een bestelling, die verder afgeraakt is dan ik had durven hopen. Zolang ik fit ben, doe ik verder!

zondag 4 maart 2012

39 weken...

39 weken zwanger en sinds 4 dagen thuis... Tijd om te ontstressen, toe te geven aan mijn nesteldrang en ook wel wat te naaien. Niet dat er nog zoveel lukt, 't is allemaal snel te veel, maar toch heb ik het gevoel dat ik mijn gebrek aan creativiteit moet compenseren voor ik weer een baby in mijn armen heb. Meisjesmama zei het me nog, een zwangerschap is dodelijk voor de creativiteit, en ik ben het ermee eens. Hoewel er heel wat blogsters het tegendeel bewezen hebben... (en zij zelf niet in het minst). Misschien had ik gewoon wat veel aan mijn hoofd, een zware verbouwing, een drukke job, lange ritten naar Brussel en noem maar op. Nu ben ik blij met elke dag rust die me nog gegund is, van mij mag baby nog een weekje blijven waar hij is, maar daar ga ik niet van uit.

Toch kon er nog een kleedje af. Een testkleedje, want ik heb iemand anders er ook een beloofd. Zo ongelofelijk jammer dat ik er niet aan dacht om een maat groter te kiezen! Het patroon van de jump rope dress blijkt wel heel smal te zijn, Noortje kan er enkel in na veel wringen. Maar ze zal - en wil - het dragen!
De knoopjes komen uit een knopenboek, twee dezelfde heb ik dus niet maar ik vind ze wel mooi samen. 


Blij!


Omama die dacht gelukkig aan de baby en maakte enkele inbakerdekentjes. Want na babyNoortje weten we het wel zeker: deze binden we vast! Noortje was een heel onrustige baby, inbakeren zou haar zeker goed gedaan hebben. 


Van mij krijgt baby alvast een muts (al denk ik dat hij niet voor meteen zal zijn. Geen idee meer hoe groot of hoe klein zo'n baby is, echt!)