zaterdag 5 november 2011

Een naaiske doen

Nog 28 dagen en we verhuizen! Terug naar ons huis! Mme Naais deed het ons voor...


Links op de foto: de keuken. 


De badkamer. Correctie: dit was gisteren. Ondertussen zit het raam erin. 


 Onze gevel, die ziet er al wel heel wat sjieker uit. Bye bye glasdallen!


dinsdag 1 november 2011

de schat van Gentbrugge (slot)


video

Dat van die schat, dat werd niks. Spannend was het wel. Maar blijkbaar at de vorige bewoner van ons huis graag stiekem zijn chocolaatje, daar boven in ons kot. End of story. Het spijt met dat ik iedereen daar zo lang op liet wachten...


We gingen maar in de tuin schatgraven, tot Mr. Oontand op een bom botste. Of zoiets. De politie werd er bijgeroepen, de agent van dienst belde zijn commandant, de commandant haalde DOVO erbij - waarop de straat ontruimd werd - om dan te horen te krijgen dat het geen bom was maar een gasfles die al minstens één wereldoorlog had doorstaan. En dat de brandweer dat mocht opruimen. Die dat op zijn beurt niet veel goesting in had, en ons naar een firma stuurde die de klus wel zou klaren voor ons (voor veel geld). Of toch niet: die firma was geïnteresseerd toen ze nog niet wist wat er in de fles zat, nu we weten dat het om CO2 gaat, moeten ze hem niet meer hebben. En OVAM wil hem ook al niet. Een gasfles nodig, iemand? Dju toch, nog geen schat. 


Tante Hilde, die stuurde ons wél een schat. Ze kon niet weten dat ze meteen ook het eerste geboortecadeautje stuurde voor ons boeleke dat onderweg is. Jaaaaaaaaaha begin maart wordt Noortje grote zus! Een schat van een zus!