dinsdag 24 mei 2011

de schat, deel 2

Iemand wilde twee schattenjagers sturen om mijn schat te bemachtigen, maar dat laat onze huispiraat niet toe!

video

maandag 23 mei 2011

de schat van Gentbrugge

Deze zomer gaan we weer verbouwen. We doen dat graag. Allez, we moeten dat doen er zijn echt wel kosten aan, aan dat huis van ons. Maar ik geloof erin!


De fase van 't schoon verdiep hebben we gehad. Het geeft eigenlijk wel moed, eens terugkijken naar voor-en-na-foto's! Twee zomers geleden was het hier ook een heel avontuur. Terwijl Peuternoortje en ik beneden woonden, verdween boven ons het dak. Nu is het de beurt aan 'den beneden'. Alles gaat er uit: van badkamer, keuken en living tot tuin en kot.

Over dat kot gesproken. Ooit was het een abbatoir. In de oorlog zou er ook een bom op gevallen zijn. En bovendien staat er daar een wel heel bijzonder kistje op het gebinte, dat mij al drie en een half jaar in de ban houdt. In al die tijd ben ik er nog niet opgeklommen om te  kijken wat er daar in zit, de vloer is immers niet stevig genoeg om op te lopen. Wie weet welke schat zit er in! Misschien moeten wij deze zomer helemaal niet ploeteren, kunnen wij rustig naar Frankrijk terwijl ons huis helemaal voor ons gemaakt wordt. Of in Frankrijk een kasteeltje kopen, nu we toch bezig zijn.
Hoe dan ook, het wordt een spannende zomer!

zaterdag 21 mei 2011

yoghurtsaus

Wat er gebeurt wanneer je zout vraag voor in de yoghurtsaus...


... en iemand je natriumbicarbonaat aanreikt.