zaterdag 15 januari 2011

Noortjes woordjes


Nieuwe Noortjes Woordjes. Ze worden met de dag sappiger. Tamelijk fantastisch vind ik het te horen hoe Noortje herinneringen ophaalt aan de tijd dat ze nog niet echt kon spreken, "toen ze nog een baby was". Je denkt dan dat zo'n kind een kort geheugen heeft, maar niks is minder waar. En dan die heerlijke kinderlogica... 
- Ik: Wie is de beste vriend van Sinterklaas? Zij, denkt na: Paarse Pet. (Hoe is dat mogelijk. Ze heeft vorig jaar MAANDENLANG over Sint en Piet gepraat. En toen hij dus voor't eerst opnieuw ter sprake kwam, kreeg ik dit te horen.)

- Giraffepistolets (Tijgerpistolets. Geef haar maar eens ongelijk).

- Manneke toch dat is zwaar (draagt haar volle spaarpot rond).

- Stomme mama (ik protesteer). Flauwe mama dat mag ik wel zeggen hé?

- Denk je dat Mega Mindy ook een onderbroek aanheeft?

- Sinterklaas, dat is eigenlijk Meester L. (3,5 jaar, tsss)

- Als je veel boterhammen eet dan word je groot. Maar als je nu zò groot bent (wijst met haar hand naar mijn hoofd) en je eet dan héél véél boterhammen, dan word je groter en groter en groter. (Ik stel haar gerust: we zullen niet moeten verhuizen naar een reuzenhuis - en eet mijn boterham verder op)

- Aan tafel, boterham in de mond. Dan wijst Noortje van haar mond naar haar buik: Die boterham is nog niet van de glijbaan gegaan!

- Zing nog eens dat liedje van de uil en de onderbroek

in de warme was

Ooit kocht ik in een heel mooi winkeltje een heel mooi truitje. Na een keer of drie, vier dragen was het  helemaal opgewold en ik teleurgesteld. In de warme was ermee, dacht ik, we zouden dan wel zien wat er van te maken viel. Inspiratie haalde ik uit die keer toen ik, lang geleden, àlle truien van meneer Oontand in één keer te warm waste. We waren nog niet zo lang samen, maar zelfs truiloos is hij bij mij gebleven. Hij wist toen natuurlijk wel wat hij huishoudkundig van me kon verwachten.

Mijn warmgewassen trui past nu voor Noortje, een drie-en-en-halfjarige! Enkel de kraag was te wijd, dus haakte ik er een boordje aan. Pimp geslaagd!

Mijn creativiteit is even ver zoek, maar ik oefen wel wat op de overlock die ik sinds kort in mijn bezit heb. En zo maak ik momenteel wat door heel wat andere naaiende bloggers bedacht, gemaakt en uitgelegd wordt: wikkelkleedjes en rimpelrokjes. 

En nu zou ik even Tante Hilde willen zijn en ook zo'n geweldig schoon hemdje maken, want dat is toch echt subliem.