zondag 5 december 2010

een broek die past!

ribfluwelen broek-4


Een dag voor mezelf, dat was al enkele maanden geleden. Geen kind, geen man, geen huishouden, geen - euhm -ja, wel een naaimachine. De buitenlucht heb ik die dag niet gezien, want ik wilde een broek voor mezelf. Ik heb immers een bloedhekel aan die strakke broekskes die de jongste jaren in de winkels liggen. Begin er maar eens aan, zoeken naar een brede broek.


ribfluwelen broek-3

Een patroon had ik niet, wel mijn lievelingsbroek van enkele jaren geleden die tot de draad versleten is. Ik tekende alles op de tast, paste de tailleband aan en begon. Na een volle dag en een avond had ik een passende broek, wat een klein wonder is: meestal staat de tailleband open of is de broek te smal, je kent dat wel*.


ribfluwelen broek-1

Hopelijk doorstaat dit exemplaar de wasmachinetest want ik ben het eerste gebod niet nagekomen: gij zult altijd uw stof wassen voor ge hem knipt... Maar kom, ik heb een patroon, wie weet hoeveel broeken ga ik daar nog mee maken. Volgende keer misschien een iets smaller model. 

ribfluwelen broek-2


VoilĂ , ongewassen en ongestreken: mijn floeren broeksken!
* 't werd een sailboat-model omdat ik jaloers was op mijn dochter haar broek, maar natuurlijk ook omdat dat tien keer makkelijker is dan een rits insteken...