woensdag 14 juli 2010

Zomerhoedje


Nu weet ik het weer, het was bij Ella Montella dat ik dit zonnehoedje tegenkwam. Een gratis patroon van Ottobre, voor het gemak steek ik de link erbij want 't is wel even zoeken en ik had er bijna overgekeken. Ik zie trouwens nu pas dat er ook een Nederlandstalige versie is, niet erg, zo heb ik mijn naaitermen nog eens geoefend in het Engels. Het patroon is echt heel simpel. En wat leuk is, een tijdje geleden zou ik nog heel wat hebben zitten zuchten en blazen, nu maak ik het gewoon. Op één avond was't af (het voorpand staat wel niet helemaal stijf, de vliseline mocht misschien wat dikker, en het sierstiksel zit niet perfect maar dat zie je enkel aan de binnenkant).dinsdag 13 juli 2010

Drie!

We hebben een driejarige in huis. Ons zotteke, rijmelotje, knuffelpoes wordt groot. 't Was feest, en de enkele uren regen van de voorbije weken kwam toen naar beneden. Maar hei, dat trekken die kinderen zich toch niet aan. Als er maar gespeeld kan worden.

Het luik 'handgemaakt' liet ik deze keer over aan Pa Oontand.

't is te zeggen: ik zorgde voor uitdeelcadeautjes voor de klas. En Noortje kreeg een kroon.

En Pa Oontand, die verdween een weeklang iedere avond in zijn atelier. Hij maakte een winkeltje. Of beter: een hele bazaar. De jarige was blij!

maandag 12 juli 2010

allerliefst
Er fladdert weer een award door blogland - en kijk, hij komt ook mijn kant uit. Merci Oontje!

En 't is niet omdat het hier stil is dat er niet gewerkt wordt. Da's voor later.

Ik stuur de complementjes richting Jesupo, veel plezier ermee.

maandag 5 juli 2010

buren


't Was feest in de straat.

En kijk,


Wie zit er daar aan de duvel?


Ah, 't is ons kleine buurblogmeisje!