woensdag 26 mei 2010

kleurbuiten: grijs


boven: almaar witter


met hier en daar wat kleur
vrijdag 14 mei 2010

wij woonen op dezelfde aarde

Ik kreeg het communiestokske van Vermiljoen. Maar die vergiste zich schromelijk, ze meende dat wij ooit klasgenootjes zijn geweest maar ze zit er een paar provincies naast. En nu zit ik hier met dat stokske, terwijl ik eigenlijk naarstig wilde naaien en mijn beloftes nakomen zit ik in fotoboeken te snuisteren. Ook leuk.


Mij eerste communie dus. Mijn mama, die haar hele leven al grafrokken (= het vroegere uniform van het Heilig Graf in Turnhout, zijnde een grijze plooirok waarbij een wit hemd en marineblauwe trui hoorde) en witte communiekleedjes verkocht (en nog veel meer, zeg ik er maar bij voor de zekerheid), moet er haar buik van vol gehad hebben. Voor mij geen wit bloemekesdiadeemke, nog minder franjes en vooral geen wit kleed!

Wij doen niet zoals de anderen, dat was zowat de leuze thuis, en zo besliste mijn moeder dat ik in blauw-witte streepjes voor het eerst ter communie moest gaan. Ik moet het haar nageven, het was stijlvol en ik viel op. Ik geloof niet dat dit kleedje zelfgemaakt was, de kroon in papier-maché natuurlijk wel. Ergens moeten er nog foto's liggen maar voorlopig heb ik enkel deze ene gevonden, plus de uitnodiging voor mijn feest, die ik eigenhandig schreef. Schoon toch.En dit nog: 't stokje mag naar Nel, met haar veel geblaat.

woensdag 5 mei 2010
Ik kocht een nieuwe broek.
Kortte ze in.
Maakte een haarlint met de restjes.
En ontdekte zo dat de ene pijp acht centimeter breder is dan de andere.
?

zaterdag 1 mei 2010

poppetje slaaptMijn nieuwe naaimachine is er, geen excuses meer. Wat ik begonnen ben, moet af*.

Nummer 1: de reiswieg voor de pop.

* Héél ambitieus. Ik toon de mand met projecten liever niet.Mooi, zei Noortje. Maar ze wees me er fijntjes op dat ze al een maxi-cosi voor de pop heeft - en besliste dan maar dat het ding ook op haar rug gedragen kan worden.