maandag 22 februari 2010

kinderkamer


Aan Vriend de Schilder vroegen we een beschilderde muur als geboortecadeau voor Noortje. Maar toen de kamer eindelijk af was, vond Pa Oontand het toch wel wat gedurfd om op zijn vers- (en zelf-) geplakte muur te gaan schilderen. Een schilderijtje dus. We zijn het eindelijk gaan kiezen, het werd een sneeuwman omdat dat wel past in de leefwereld van onze dochter. Met die sneeuw hebben we het nu wel gehad, maar dat schilderij hangt nog niet op...

zondag 14 februari 2010

muzikale trein

Een prachtig idee van Ricardo Seola: een muziekdoos in de vorm van een speelgoedtrein.

zaterdag 13 februari 2010

en toen WAS er VOETBAL

Jammer dat niemand hier van voetballen houdt, anders zou het huishouden weer een pak gemakkelijker gaan. Terwijl de gasten met de bal spelen, wordt de was gedaan - in de bal!

zaterdag 6 februari 2010

safety first


Een rokje met ingebouwde reflectorband, dat had u nog niet gezien. Het was ook helemaal niet zo bedoeld natuurlijk - maar aangezien ik mij meestal al fietsend door de stad begeef, zal ik dat maar als een voordeel beschouwen.

Eerst ging ik een blauw rokje maken. Toen vond ik dat deze rode Ikeastof er ook wel bij paste. Na achtereenvolgens goedkering, afkeuring en weer goedkeuring hier in huis, ging ik toch maar door - zij het met de nodige twijfel. En toen bleek het rood, in combinatie met blauw en naar gelang het licht dat er op valt, nogal oranje uit te slaan. Waarna ik plots niet meer mee mocht naar dat feestje zaterdagavond. Of toch.Ach, eigenlijk ben ik wel trots op het rokje, het is dan ook mijn allereerste zelfgemaakte. De rits laat ik u niet zien - die moet er nog eens opnieuw in maar daarvoor ga ik toch nog eens eerst raad vragen bij een buurvrouw of mama.

Enne, Vermiljoen, sorry dat ik jouw kleuren gepikt heb. Dat van dat rood, dat is echt toeval.