vrijdag 27 november 2009

rok


Dit rokje ('The Market Skirt') maakte ik dankzij het patroon van dana-made-it. Tot in het kleinste detail uitgelegd, perfect voor ongeletterden op het vlak van patroonlezen, zoals ik. Mijn dochter vond het ook mooi, tot ik haar vertelde dat er nog een speld in stak... Er staan nog heel leuke dingen op deze blog, zoals deze boodschappentassen. Interessant detail: er zijn plastieken zakjes in verwerkt ter versteviging, hoe je dat doet lees je hier. Geweldig idee!


witte kerst?
De voorraad gyprocplaten slinkt zienderogen. Wat wil zeggen dat al de andere tegen de muur hangen. En dat het dus witter en witter wordt boven (in de ruimte die tot nader order 'zolder' heet, tsja, wat zeg je tegen zo'n ding). Het ruikt er geweldig nu, dankzij de combinatie van hout en gyproc. Het begint er bijna af uit te zien, maar ik weet dat er tussen nu en af nog héél wat moet gebeuren. Wie weet kunnen we er met kerst in. 

donderdag 19 november 2009

Noortje ligt in bedDat ging vlot want we lazen een boek van Vos en Haas. Waarna ik nog wat naar het journaal keek en... prinses Mathilde precies hetzelfde boek zag voorlezen! Mijn versie is toch wel veel plezanter.

zondag 1 november 2009

waarom wij per se een dakkapel wilden op ons huis
Als je dit ziet, zou je toch denken dat God wel graag een handje toesteekt bij onze verbouwing. Maar nee, niks, noppes. We doen het allemaal zélf. En het gaat natuuuuuuuurlijk veel trager dan we zouden willen. Maar we gaan vooruit!

mastellenJeroen Meus toonde net hoe een Gentenaar mastellen klaarmaakt om op te eten. Armand Pien at dit naar't schijnt elke dag. Beleg je mastel met boter en bruine suiker. Zilverpapier errond en platstrijken tot de suiker gekarameliseerd is. Is dat niet wat je eet op het kraampje dat ieder jaar tijdens de Gentse Feesten in het Patershol staat? Even opzoeken en ja: www.la-cucina.be

mmmmmmmmm nog 8 maanden en enkele dagen wachten

canneloni met pompoen

Waarom niet enkele van mijn heerlijke keukengeheimen wereldkundig maken. Meestal zijn ze het resultaat van geïmproviseer na eens van de ingrediënten te hebben geproefd die ik in huis heb. Zoals de canneloni met pompoen die ik vanmiddag maakte. Er was niet genoeg, voor één keer wou mijn dochter nog een bord (ze eet als een vogeltje). 

Nodig:
- 400 g gehakt
- 1 kwart pompoen
- 2 sjalotjes
- 3 wortels
- paprikapoeder
- room
- bechamelsaus
- geraspte emmental
- kervel
- p&z

Bak het gehakt. Rasp de pompoen en de wortelen, doe de ajuin in stukjes erbij. Vermeng met het rul gebakken gehakt, kruid met paprikapoeder, p&z en overgiet met wat room. Vul de canneloni, wat overblijft leg je errond. Overgiet met bechamelsaus, gekruid met kervel en p&z en met de kaas erdoor. Veertig minuten de oven in.